Thursday, March 13, 2008

Rosmizawati + Roslan

gambar kenangan bersama mereka

Kalau memang sudah jodoh tidak kemana..


"siapa mereka?"
"Kawan isteriku ..sejawat katanya cuma lokasi berbeza.."
"suami?"
"Roslan namanya bekerja di Negeri Sembilan.."
mmmm eloklah.."samo bertomu orang nogori"..

Pagi itu mendung..
Tengah hari ke rumah Cikgu Osman, anaknya Huda mendirikan rumah tangga di Taman Kota Jaya.Majlis Rosmizawati di Kampung Lukut..15 minit masa diambil melalui Jalan Lombong ke Air Terjun. Bekas graduan UIA, petah berkata, membaca english saje..tentu ramai kengkawan di serata Malaysia. Ketua Unit OSC di Majlis Daerah Kuala Krai Utara...jauhhh tu kelantan..Isteri di Kelantan dan suami di Negeri Sembilan.

Terfikir...
"weekend husband"
"settle down kat mana"
"ada anak nanti camana"
"nak apply cuti setiap isnin?"
"kalau pindah camana?"

Dulu masa aku memula kawin lagi memacam kena fikir.Alangkah seronoknya kalau si dia di sisi selalu.Amin.Semoga dipermudahkan usaha kita.


Buat
Rosmizawati + Roslan
Tempuhi alam rumahtangga dengan matang.

Buat isteri..terubat juga kepingin makan nasik kenduri.Alhamdulillah

3 comments:

Mimi Amilia said...

Kalau dah jodoh tak kemana..betul tu.
Rasanya sekrang ramai dah buat style weekend husband ni.duk jauh2.dugaan banyak.Kena kuat.Masing2 kena saling mempercayai.

fizz said...

Salam ..

bestnya makan lauk kenduri :D aah skrg mmg ramai yg bila kawin ddk berjauhan, ape nak buat..demi kerja terpaksala berkorban :)

mohd herizat said...

kekedang orang kerja kerajaan ni dengan harapan kerja akan jadi santai tidak seperti di sektor swasta dan terjamin. dalam masa yang sama banyak juga benda terpaksa dikorbankan.