Friday, July 11, 2008

Her SHAPE???


Home sweet home...
sibuk orang nak pakai L shape... kita pong sibuk nak cari L shape..
sibuk orang nak pakai tv yang nipis tu.. ntah pe ke namanya.. lcd, plasma, hdd, flat screen... so on..
sibuk orang dah beli rumah baru.. kami baru tercari-cari lokasi yang sesuai..

xper.. sementara sibuk menyiapkan diri untuk kehadiran orang baru.. insyaALLAH.. sempat juga kami mencari ruang , dana, dan peluang untuk memperkemaskan ruang di rumah...
konsep yang simple and contemporary.. simple but nice..

xpe.. rumah sewa je..
dimurahkan rezeki ..insyaALLAH kami akan memiliki rumah sendiri...
biar kecik tp bergaya.. oppp.. bahagia..kekekke

5 comments:

AyAres said...

nnt aku gi merasa tido kat sofa nih..

mohd herizat said...

nnt ko tido kat bilik bujang,,,
rumah aku tu ada bilik bujang,,
tp kalau bilik tu mcm penuh jer.. tido kat store pong ok.. hahahaha

RinZ said...

aku nk rilex2 kt sofa kaler2 tuh.. erk.. ijat.. sofa ko smpi pintu ek? nk masuk camne? oo.. takat depan tu je ehh... hehehe...

mohd herizat said...

rinz:
yang ko nampak tu pintu untuk varenda
.. pintu masuk tempat lain..
rumah aku gaya macam kuaters guru-guru gitu laa..
mmmm... jemputla ke rumah

suealeen said...

sedap mata memandang...

sebelum beli rumah sendiri, banyak benda nak kena timbang i.e. lokasi, harga, workmanship, rapport.

sue keje dengan developer sebelum ni, same goes to my hubby now. dapat ler merasa beli 2 biji rumah. sue keje bahagian projek sbg proj. exec... the 1st ever from TP based. banyak buat proj. sivil plak tu. oh, saujana sutera tu projek kami dulu.

kak hanizah (kenal?) pernah jadi consultant kita orang. even co en rosmin & en ahmad fuzi pun pernah masuk list. hubby plak keje bhgn kredit (banyak tahu pasal loan & documentation) tapi dia developer lain la.

kalo nak beli rumah tu, boleh ler tanya sket2 kat kami ni. idak ler expert cuma dah banyak sangat kes pembeli kena tipu. sales & purchase agreement tu sebenarnya memberi kelebihan pada pemaju. so, tak nak kawan2 terkena... itu je..

*cewahhhh... macam juai diri la pulak!*